Përmbajtja e lidhur me industrinë

BNE welcomes Australia’s first all-electric refueller

Publikuar nga

TIA në 02 Shtator 2022

Përmbajtja

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Ministrja Federale e Transportit Catherine King ka lançuar automjetin e parë të Australisë për furnizim me karburant gjatë vizitës së saj të parë zyrtare në Aeroportin e Brisbane (BNE).

E operuar nga Air bp, automjeti u zhvillua në Australi dhe është automjeti i parë tërësisht elektrik i mallrave të rrezikshëm dhe furnizuesi me karburant i miratuar për përdorim në këtë vend.

King tha: "Kanë shënuar kaq shumë kuti për të cilat të gjithë kemi folur. Dizajni australian, inovacioni australian, prodhimi australian, një e ardhme e krijuar në Australi, punë australiane, dekarbonizimi i sektorit të transportit, duke ndihmuar në dekarbonizimin e sektorit të aviacionit që është vërtet e vështirë për t'u bërë.”

Pas një faze testimi në Queensland, Air bp shpreson të bëjë një porosi më të madhe për automjetet dhe përfundimisht të zhvillojë mundësi eksporti.

“Ne jemi të kënaqur të lançojmë furnizuesin me karburant në aeroportin e Brisbane ku jemi përgjegjës për furnizimin me karburant të 30 linjave ajrore dhe afërsisht 100 fluturime në ditë. Puna jonë pasqyron ambicien e bp për t'u bërë një kompani neto zero deri në vitin 2050 ose më shpejt dhe për të ndihmuar botën të arrijë në zero neto duke punuar me klientët tanë për të ndihmuar në dekarbonizimin e operacioneve të furnizimit me karburant," shtoi Daniel Tyzack, Drejtor Menaxhues i Air bp Asia Pacific.

Aeroporti Brisbane u zgjodh pasi madhësia e tij e madhe do të ofrojë një provë të fortë për sistemin e baterive dhe për shkak të historisë së tij si një adoptues i hershëm i teknologjive të qëndrueshme.

“Vetëm muajin e kaluar, Aeroporti Brisbane goditi me shpejtësi objektivat tona të emetimeve 1 dhe 2, me planet për të qenë zero neto deri në vitin 2025, 25 vjet më herët se objektivi ynë fillestar i vitit 2050. Ne përgëzojmë Air bp për marrjen e hapave novatorë dhe praktikë për të ulur emetimet në aeroportin e Brisbane”, komentoi Raechel Paris, Drejtore e Përgjithshme Ekzekutive e Qëndrueshmërisë në Aeroportin Brisbane.

Automjeti i ri do t'i shtohet flotës në rritje të automjeteve me energji elektrike në të gjithë aeroportin e Brisbane. Në vitin 2018 BNE nisi flotën e parë të autobusëve tërësisht elektrikë në Queensland, duke reduktuar emetimet me 250 ton çdo vit. Aeroporti është gjithashtu shtëpia e 18,000 paneleve diellore me të tjera që do të vijnë. BNE do të përmbushë objektivin e saj zero neto për 2025 duke kaluar në 100 për qind të energjisë së gjelbër dhe duke zhvilluar një projekt për heqjen e karbonit në vend brenda Zonës së saj të Biodiversitetit prej 285 hektarësh.


Furnizuesi mund të mbajë 16,000 litra Jet-A1 dhe është projektuar për të funksionuar me bateri litium-jon për një ditë të plotë me karikim gjatë natës. Tani është në shërbim në BNE.


Kredite: https://www.internationalairportreview.com/news/179266/bne-welcomes-australias-first-all-electric-refueller/ 

Publikuar nga

TIA në 02 Shtator 2022

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Fluturoni me mendje të qetë

Shijoni fluturimin tuaj dhe zbuloni ofertat dhe promocionet më të fundit nga partnerët tanë.

Rent Point Albania

Super çmime për makina me qera! Shijoni udhëtimin tuaj në maksimum.

Mësoni më shumë

Air Albania

Ne ju sjellim më afër destinacioneve më të dashura të Evropës.

Mësoni më shumë

Regjistrohu në buletinin tonë

Ofertat e zgjedhura për pushime, frymëzimin dhe këshillat më të fundit të udhëtimit, direkt në kutinë tuaj hyrëse.