TIA's blog

Këshilla për udhëtime

Publikuar nga

TIA në 01 Shtator 2022

Përmbajtja

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Për t'ju dhënë ndihmë efektive për t'i bërë pushimet tuaja sa më të përshtatshme, ne ju ofrojmë disa këshilla dhe këshilla të vlefshme për organizimin e udhëtimit tuaj, mbërritjen dhe nisjen tuaj, si dhe disa informacione për qëndrimin tuaj në Aeroportin TIA. Ju lutemi pyesni për rregulloret e bagazhit të linjës suaj ajrore pasi ato mund të ndryshojnë në varësi të linjës suaj ajrore.

Përgatituni mirë. Para se të largohej nga shtëpia.

 • Përdorni check-in në internet
 • Minimizo artikujt e dorës
 • Nëse mbërrini me makinë, ju rekomandojmë të rezervoni parkingun tuaj paraprakisht

Përgatituni mirë. Paketimi.

 • Vendosni bateritë e ringarkueshme, bankat e energjisë dhe cigaret elektronike brenda çantës tuaj të dorës
 • Ndiqni rregullat për lëngjet dhe xhelat në qeset e dorës (enë 100 ml në një qese plastike me një kapacitet maksimal 1 litër)
 • Mos merrni asnjë send të ndaluar (p.sh. teh më të gjatë se 6 cm, sprej piper, etj.)

Përgatituni mirë. Në pikën e kontrollit të sigurisë.

 • Vendosni sende të vogla në xhepat e xhaketës (p.sh. monedha, orë dhe çelësa) dhe hiqeni xhaketën
 • Vendosni xhaketat dhe lëngjet në një tabaka (enë 100 ml në një qese plastike me një kapacitet maksimal 1 litër)
 • Vendosni pajisjet elektronike në një tabaka të veçantë (p.sh. tableta, libra elektronikë dhe laptopë)

Përgatituni mirë. Në aeroport.

 • Pas regjistrimit, vazhdoni menjëherë në kontrollin e sigurisë
 • Përdorni korsi të automatizuara të kontrollit të pasaportave (EasyPASS) nëse është e mundur
 • Kushtojini vëmendje informacionit të shfaqur në monitorë pasi mund të ndodhin ndryshime të portës

Publikuar nga

TIA në 01 Shtator 2022

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Publikimet
më të fundit

Më poshtë do të gjeni një përmbledhje të njoftimeve për shtyp dhe publikimeve tona më të fundit të publikuara që shërbejnë për të informuar publikun në mënyrën më të saktë dhe transparente.

Fluturoni me mendje të qetë

Shijoni fluturimin tuaj dhe zbuloni ofertat dhe promocionet më të fundit nga partnerët tanë.

Gulliv Air

Fluturoni nga Tirana në Sofje me Gulliv Air. Duke filluar nga 62 Euro.

Mësoni më shumë

Air Albania

Ne ju sjellim më afër destinacioneve më të dashura të Evropës.

Mësoni më shumë

Regjistrohu në buletinin tonë

Ofertat e zgjedhura për pushime, frymëzimin dhe këshillat më të fundit të udhëtimit, direkt në kutinë tuaj hyrëse.