Kompania

Facts and figures about Tirana International Airport Nënë Tereza

Publikuar nga

TIA në 18 Maj 2022

Përmbajtja

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Menaxhimi
Operator i Aeroportit që prej 23 Prill 2005 Tirana International Airport SHPK
Aksionerët e
Tirana International Airport SHPK 
100% Kastrati Group
Kushtet e Menaxhimit BOOT-Koncesion (ndërtim, zotërim, operim, transferim) deri më 2040

 

Të dhëna teknike
Ndërtuar 1957
Vendndodhja 17 kilometra jashtë Tiranës, në Rinas
Kodi IATA i Aeroportit TIA
Kodi ICAO i Aeroportit LATI
Gjatësia e pistës 2,750 metra
Gjërësia e pistës 45 metra
Orientimi i pistës 176 / 356 (17/35)
Kategoria ICAO I
Mbulimi i mbrojtjes kundër zjarrit ICAO VII
Koordinatat gjeografike 41.414742 N, 19.720561 E

 

Rezultatet e trafikut 2005
Pasagjerë 785,000
Lëvizjet e trafikut ajror 15,400
Kargo (në ton) 2,000
Numri i personelit të kompanisë së aeroportit afërsisht 200
Numri i të punësuarve i të gjitha shoqërive pranë aeroportit afërsisht 560

 

Rezultatet e trafikut 2006
Pasagjerë 906,103
Lëvizjet e trafikut ajror 15,856
Kargo (në ton) 2,435
Numri i personelit të kompanisë së aeroportit afërsisht 230
Number of people employed by all companies at the airport  afërsisht 700
Numri total i të punësuarve afërsisht 930

 

Rezultatet e trafikut 2007
Pasagjerë 1,105,770
Lëvizjet e trafikut ajror 18,258
Kargo (në ton) 3,832
Numri i personelit të kompanisë së aeroportit afërsisht 250
Numri i të punësuarve i të gjitha shoqërive pranë aeroportit

afërsisht 700

Numri total i të punësuarve

afërsisht 950

 

Rezultatet e trafikut 2008
Pasagjerë 1,267,041
Lëvizjet e trafikut ajror 19,194
Kargo (në ton) 2,497
Numri i personelit të kompanisë së aeroportit afërsisht 291
Numri i të punësuarve i të gjitha shoqërive pranë aeroportit afërsisht 700
Numri total i të punësuarve afërsisht 991

 

Rezultatet e trafikut 2009
Pasagjerë 1,394,688
Aircraft Movements 20,064
Kargo (në ton) 2,265
Numri i personelit të kompanisë së aeroportit afërsisht 307
Numri i të punësuarve i të gjitha shoqërive pranë aeroportit afërsisht 700
Numri total i të punësuarve afërsisht 1,007

 

Rezultatet e trafikut 2010
Pasagjerë 1,536,822
Lëvizjet e trafikut ajror 20,768
Kargo (në ton) 2,355
Numri i personelit të kompanisë së aeroportit afërsisht 312
Numri i të punësuarve i të gjitha shoqërive pranë aeroportit afërsisht 700
Numri total i të punësuarve afërsisht 1,012

 

Rezultatet e trafikut 2011
Pasagjerë 1,817,073
Lëvizjet e trafikut ajror 22,988
Kargo (në ton) 2,656
Number of airport company employees afërsisht 326
Numri i të punësuarve i të gjitha shoqërive pranë aeroportit afërsisht 700
Numri total i të punësuarve afërsisht 1,026

 

Rezultatet e trafikut 2012
Pasagjerë 1,665,331
Lëvizjet e trafikut ajror 20,528
Kargo (në ton) 1,875 tonë
Numri i personelit të kompanisë së aeroportit afërsisht 300
Numri i të punësuarve i të gjitha shoqërive pranë aeroportit

afërsisht 700

Numri total i të punësuarve

afërsisht 1,000

 

Rezultatet e trafikut 2013
Pasagjerë 1,757,342
Lëvizjet e trafikut ajror 19,942
Kargo (në ton) 2,164
Numri i personelit të kompanisë së aeroportit afërsisht 295
Numri i të punësuarve i të gjitha shoqërive pranë aeroportit

afërsisht 700

Numri total i të punësuarve

afërsisht 995

 

Rezultatet e trafikut 2014
Pasagjerë 1,810.3015
Lëvizjet e trafikut ajror 17,928
Kargo (në ton) 2,324 tonë
Numri i personelit të kompanisë së aeroportit afërsisht 301
Numri i të punësuarve i të gjitha shoqërive pranë aeroportit

afërsisht 700

Numri total i të punësuarve

afërsisht 1,001

 

Rezultatet e trafikut 2015
Pasagjerë 1,977,044
Lëvizjet e trafikut ajror 20,876
Kargo (në ton) 2,229 tonë
Numri i personelit të kompanisë së aeroportit afërsisht 310
Numri i të punësuarve i të gjitha shoqërive pranë aeroportit

afërsisht 700

Numri total i të punësuarve

afërsisht 1,010

 

Rezultatet e trafikut 2016
Pasagjerë 2,195,100
Lëvizjet e trafikut ajror 22,352
Kargo (në ton) 2,200 tonë
Numri i personelit të kompanisë së aeroportit afërsisht 320
Numri i të punësuarve i të gjitha shoqërive pranë aeroportit

afërsisht 700

Numri total i të punësuarve

afërsisht 1,020

 

Rezultatet e trafikut 2017
Pasagjerë 2,630,338
Lëvizjet e trafikut ajror 24,582
Kargo (në ton) 2,266 tonë
Numri i personelit të kompanisë së aeroportit afërsisht 340
Numri i të punësuarve i të gjitha shoqërive pranë aeroportit

afërsisht 700

Numri total i të punësuarve

afërsisht 1,040

 

Rezultatet e trafikut 2018
Pasagjerë 2,947,172
Lëvizjet e trafikut ajror 25,426
Kargo (në ton) 2,249 tonë
Numri i personelit të kompanisë së aeroportit afërsisht 377
Numri i të punësuarve i të gjitha shoqërive pranë aeroportit

afërsisht 700

Numri total i të punësuarve

afërsisht 1,077

 

Rezultatet e trafikut 2019
Pasagjerë 3,338,147
Lëvizjet e trafikut ajror 28,270
Kargo (në ton) 2,372 tonë
Numri i personelit të kompanisë së aeroportit afërsisht 563
Numri i të punësuarve i të gjitha shoqërive pranë aeroportit

afërsisht 700

Numri total i të punësuarve

afërsisht 1,263

 

Rezultatet e trafikut 2020
Pasagjerë 1,310,614
Lëvizjet e trafikut ajror 15,150
Kargo (në ton) 1,797 tonë
Numri i personelit të kompanisë së aeroportit afërsisht 513
Numri i të punësuarve i të gjitha shoqërive pranë aeroportit

afërsisht 700

Numri total i të punësuarve

afërsisht 1,213


TIA nuk mban përgjegjesi për saktësinë e informacioneve që vijnë nga burimet e jashtme.

Publikuar nga

TIA në 18 Maj 2022

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Fluturoni me mendje të qetë

Shijoni fluturimin tuaj dhe zbuloni ofertat dhe promocionet më të fundit nga partnerët tanë.

Rent Point Albania

Super çmime për makina me qera! Shijoni udhëtimin tuaj në maksimum.

Mësoni më shumë

Air Albania

Ne ju sjellim më afër destinacioneve më të dashura të Evropës.

Mësoni më shumë

Regjistrohu në buletinin tonë

Ofertat e zgjedhura për pushime, frymëzimin dhe këshillat më të fundit të udhëtimit, direkt në kutinë tuaj hyrëse.