Perditësime Covid

(PËRDITËSIM) Udhëtimi për në Gjermani

Publikuar nga

TIA në 15 Shtator 2021

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Ju lutemi të rikujtoni rregullat për kufizimet aktuale të Gjermanisë, për zonat me rrezik të lartë siç është Shqipëria.

Rregullat për pasagjerët e jo-vaksinuar:

Hyrja për qytetarët shqiptarë, nuk lejohet pa nevojë urgjente ose PLF, vetëm nëse je rezident në Gjermani ose EU

 Mbajtësit e pasaportave biometrike dhe që nuk janë vaksinuar, lejohen të hyjnë në Gjermani vetëm nëse:

- ato shërbejnë në një rol të rëndësishëm OSE

- ata kanë nevojë urgjente për të udhëtuar

 

Rregullat për pasagjerët e vaksinuar plotësisht

Për njerëzit plotësisht të vaksinuar, hyrja nga vendet e treta në përgjithësi lejohet.

Kërkesat për vaksinim

- Të gjitha dozat e nevojshme të marra për vaksinim të plotë (në rastin e një personi që është shëruar nga koronavirusi është e nevojshme vetëm një dozë)

- Doza e fundit e vaksinimit që është e nevojshme për vaksinimin e plotë të marrë të paktën 14 ditë para datës së udhëtimit

- Vaksina duhet të jetë e shënuar në

Njerëzit të cilët janë vaksinuar në përputhje me këto kërkesa mund të hyjnë në Gjermani për çdo qëllim udhëtimi dhe nga vendet që nuk janë në listën e sigurt.

 

Fëmijët e pavaksinuar nën 12 vjeç lejohen të hyjnë në Gjermani nëse udhëtojnë me të paktën një prind plotësisht të vaksinuar.

 

Faleminderit për bashkëpunimin,

Tirana International Airport

Publikuar nga

TIA në 15 Shtator 2021

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Fluturoni me mendje të qetë

Shijoni fluturimin tuaj dhe zbuloni ofertat dhe promocionet më të fundit nga partnerët tanë.

Rent Point Albania

Super çmime për makina me qera! Shijoni udhëtimin tuaj në maksimum.

Mësoni më shumë

Air Albania

Ne ju sjellim më afër destinacioneve më të dashura të Evropës.

Mësoni më shumë

Regjistrohu në buletinin tonë

Ofertat e zgjedhura për pushime, frymëzimin dhe këshillat më të fundit të udhëtimit, direkt në kutinë tuaj hyrëse.