Perditësime Covid

Rregullat e hyrjes në Zvicër

Publikuar nga

TIA në 28 Shtator 2021

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Edhe nëse vini nga një vend me nivel të lartë rreziku, mund të hyni në Zvicër nëse plotësoni të paktën një nga kërkesat e mëposhtme:

 

Keni kombësi zviceriane.

 

Jeni mbajtës të një dokumenti udhëtimi (psh. Pasaportë ose kartë identiteti) dhe:

·         Një leje qëndrimi zviceriane (lejeqëndrimi L/B/C/Ci);

·         Një leje lëvizjeje ndërkufitare (leje G);

·         Një kartë legjitimimi FDFA;

·         Vizë D e lëshuar nga Zvicra

·         Një vizë C e lëshuar nga Zvicra pas 16 Marsit të 2020 në një rast përjashtimor të vlefshëm ose për të punuar me një kontratë afatshkurtër;

·         Një garanci leje qëndrimi

·         Konfirmimi I njoftimit për ofrimin e shërbimeve ndërkufitare deri në 90 ditë në cdo vit kalendarik (psh. Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar);

 

Jeni mbajtës të një dokumenti udhëtimi për refugjatë ose individë pa kombësi të lëshuar nga Zvicra, një pasaporte për individë të huaj të lëshuar nga Zvicra, një residence të vlefshme ose një leje qëndirmi e vlefshme, ose një Leje-F.

 

Keni të drejtën e lëvizjes së lirë. Nëse ju kërkohet të jeni të pajisur me vizë, një vizë Shengen C, një vizë e vlefshme D ose një leje qëndrimi Shengen e vlefshme mjaftojnë. (Shiko: “Kush ka të drejtën e lëvizjes së lirë?”)

 

Jenin ë një situatëe nevoje të vecantë (shiko më poshtë). Autoriteti I kontrollit kufitar do të vlerësoje domosdoshmërinë dhe rëndësinë e situatës.

 

Mund të provoni se jeni vaksinuar me një vaksinë të njohur (shiko: “Si mund ta provoj që jam I vaksinuar?”). Në këtë rast, mund të hyni me një vizë Shengen të lëshuar nga cilido shtet I Shengen përpara 16 Marsit 2020.

 

Jeni nën 18 vjec dhe udhëtoni me një të rritur që është I vaksinuar plotësisht (prindër, vëllezër/motra, gjyshër dhe kujdestar).

 

Jeni duke udhëtuar transit në Zvicër, me qëllimin dhe mundësinë e hyrjes në një shtet tjetër. (Shiko: Të udhëtuarit transit përmes Zvicrës”)

 

Duhet të jeni të aftë të provoni se I përmbushni kërkesat e lartë përmendura. Dokumentat e duhura duhet ti paraqiten kontrollit kufitar ose në momentin kur aplikoni për vizitë.

Publikuar nga

TIA në 28 Shtator 2021

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Fluturoni me mendje të qetë

Shijoni fluturimin tuaj dhe zbuloni ofertat dhe promocionet më të fundit nga partnerët tanë.

Rent Point Albania

Super çmime për makina me qera! Shijoni udhëtimin tuaj në maksimum.

Mësoni më shumë

Air Albania

Ne ju sjellim më afër destinacioneve më të dashura të Evropës.

Mësoni më shumë

Regjistrohu në buletinin tonë

Ofertat e zgjedhura për pushime, frymëzimin dhe këshillat më të fundit të udhëtimit, direkt në kutinë tuaj hyrëse.