Perditësime Covid

Në vëmendje të pasagjerëve që udhëtojnë drejt Gjermanisë

Publikuar nga

TIA në 14 Janar 2021

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

çfarë është e re?


Gjermania ka lajmëruar kufizimet e hyrjes në vend duke nisur nga më 11 janar 2021.

 

1. Certifikata: Udhëtarët që vijnë nga rajonet e rrezikuara me destinacion përfundimtar Gjermaninë, ju lutem duhet të mbajnë parasysh se kërkohet rezultati negativ i testit Covid-19 ose (AntiGen, RT-LAMP) më së shumti 48 orë para mbërritjes në Gjermani. OSE
Certifikata e një rezultati pozitiv të testit PCR (më i vjetër se 21 ditë por jo më i vjetër se 6 muaj = çertifikatë imuniteti)

 

Certifikatat duhet të jenë në gjermanisht, anglisht ose frëngjisht.

 

2. DEA (“Digitale Einreiseanmeldung”): Udhëtarët që vijnë nga rajone të rrezikuara duhet të paraqesin një konfirmim online të DEA-s gjatë imigracionit. Linku: www.einreiseanmeldung.de

 

3. Karantina: Udhëtarëve që vijnë nga rajone me rrezik u kërkohet të hyjnë në një karantinë 10-ditore. Sipas rregulloreve në fuqi, karantina 10-ditore mund të hiqet më shpejt pas ditës së pestë dhe pas një rezultati negativ të provës. (Përjashtimet për karantinën zbatohen: https://www.bundesgesundheitsministerium.de/file.../Dateien/

 

Pasagjerët që janë tranzit dhe transferohen (brenda 24 orësh në një rezervim) në një destinacion Shengen ose Jo-Shengen duhet të jenë në përputhje me rregullin e vendit të tyre të destinacionit dhe janë të përjashtuar nga ky rregull lokal gjerman.

 

Ju faleminderit për mirëkuptimin,

 

Tirana International Airport

Publikuar nga

TIA në 14 Janar 2021

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Fluturoni me mendje të qetë

Shijoni fluturimin tuaj dhe zbuloni ofertat dhe promocionet më të fundit nga partnerët tanë.

Rent Point Albania

Super çmime për makina me qera! Shijoni udhëtimin tuaj në maksimum.

Mësoni më shumë

Air Albania

Ne ju sjellim më afër destinacioneve më të dashura të Evropës.

Mësoni më shumë

Regjistrohu në buletinin tonë

Ofertat e zgjedhura për pushime, frymëzimin dhe këshillat më të fundit të udhëtimit, direkt në kutinë tuaj hyrëse.