Në aeroport

Pa doganë

Publikuar nga

TIA në 23 Prill 2022

Përmbajtja

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Çfarë është pa duty free (pa dogane)?

Dyqanet pa doganë janë një përfitim joshës i udhëtimit ndërkombëtar.

Pa doganë i referohet aktit të të qenit në gjendje për të blerë një artikull në rrethana të veçanta pa paguar taksa të importit, shitjeve, vlerës së shtuar ose taksave të tjera.

Dyqani duty free (pa doganë) në TIA shet mallra që janë të përjashtuar nga taksat dhe taksat me mirëkuptimin se do të nxirren jashtë vendit për përdorim.

Shumë artikuj të njohur pa doganë që gjenden në dyqanin pa doganë në TIA përfshijnë pije alkoolike, çokollatë dhe parfum.Si funksionon pa doganë?

Në rrethana të zakonshme, vendet pritëse presin që ju të paguani një taksë importi, shitjeje, vlerë të shtuar (TVSH) ose taksë lokale për mallrat që blini. Megjithatë, kur bëni blerje në aeroporte ndërkombëtare, terminale detare, anije turistike në bord dhe gjatë fluturimeve të linjave ajrore ndërkombëtare, blerja juaj bëhet në tokë të askujt.

Prandaj, nuk jeni as brenda dhe as jashtë ndonjë shteti pritës të caktuar, përfshirë atë në të cilin ndodhet terminali. Statusi i tokës së asnjë njeriu nuk është një justifikim për t'ju mbrojtur, si pasagjer në tranzit, nga taksat e vendit pritës.


Ku është?

Dyqanin pa doganë e gjeni tek TIA në zonën e nisjes, përball portës së nisjeve numër tre.

Publikuar nga

TIA në 23 Prill 2022

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Fluturoni me mendje të qetë

Shijoni fluturimin tuaj dhe zbuloni ofertat dhe promocionet më të fundit nga partnerët tanë.

Rent Point Albania

Super çmime për makina me qera! Shijoni udhëtimin tuaj në maksimum.

Mësoni më shumë

Air Albania

Ne ju sjellim më afër destinacioneve më të dashura të Evropës.

Mësoni më shumë

Regjistrohu në buletinin tonë

Ofertat e zgjedhura për pushime, frymëzimin dhe këshillat më të fundit të udhëtimit, direkt në kutinë tuaj hyrëse.