FLUTURIMET

  • 02:40Sabiha Gokcen Intl. - PC 284
  • 04:00Belgrade / Beograd - JU 217
  • 04:50Vienna / Vjene - OS 850
  • 05:45Abu Dhabi - 5W 7092
  • 06:00London Luton - W9 4466

Tirana International Airport "Nënë Tereza" është aeroporti i vetëm ndërkombëtar i Shqipërisë dhe për këtë arsye luan një rol të rëndësishëm për vendet që ndodhet në Gadishullin e Ballkanit. Ky aeroport shërben, përveç të tjerave, për transportin ajror të shqiptarëve dhe komunitetit të tyre në të gjithë botën. Me shumë shoqëri ajrore që fluturojnë në shumë destinacione, Tirana International Airport "Nënë Tereza" shërben si portë dalëse për në botë.

Shqipëria është një destinacion tërheqes pushimesh. Ky vend i Europës Juglindore me klimën e tij mesdhetare dhe verën e thatë e të nxehtë është duke u shndërruar gradualisht në një vend të mrekullueshëm për pushime. Veçanërisht 450 km e bregdetit të Adriatikut dhe Jonit janë një pjesë tërheqëse për turizëm dhe sporte. Por dhe malet dhe parqet kombëtare mirëpresin vizitorë. Vendi po bëhet gjithnjë e më i njohur për vizitorët nga vendet fqinje, si dhe nga e gjithë bota

Fakte mbi Shqipërinë

• Vendet fqinje: Mali i Zi dhe Kosova në Veri dhe në Verilindje të vendit, Republika e Maqedonisë në Lindje dhe Greqia në Jug
• Sipërfaqja: 28.748 kilometër katrorë
• Popullsia: Referuar INSTAT, Shqipëria ka një popullsi prej 3.15 mil banorë.
• Gjuha: Gjuha zyrtare në Shqipëri është gjuha shqipe, e cila është degë e familjes Indo-Europiane
• Besimi Fetar: Tre besimet fetare kryesore në Shqipëri janë feja myslimane, ortodokse dhe katolike.

Hyrja në Shqipëri

Për më shumë informacione në lidhje me vizat për të huajt që udhëtojne për në Shqipëri ju lutemi vizitoni faqen e Ministrisë së Punëve të Jashtme.

Për më shumë informacione në lidhje me qytetarët shqiptarë që hyjne dhe dalin nga Shqipëria, lutemi klikoni këtu.