Home Autorësia Njoftim ligjor Kontakt English
 
 
 
Informacion mbi kompaninë
Kontakti me shtypin
Njoftime për shtyp
Materiale informuese
Menaxhimi
Këshilli Administrativ
Profili i kompanisë
Fakte dhe shifra
Përgjegjësi sociale
Historia e Aeroportit
Ndërtimi
Vende Pune
Informacion Tenderi
Evente
Galeri fotosh
 
Tirana International Airport feston Përvjetorin e 10-të
• Ceremonia festive do të mbahet më 23 Prill
• TIA shënon një dekadë zhvillimi dhe progresi

Më 23 Prill 2015, Tirana International Airport (TIA) feston dhjetëvjetorin e koncensionit të Aeroportit, duke realizuar kështu gjysmën e projektit të koncensionit.

Në vitin 2005, TIA mori në administrim Aeroportin Ndërkombëtar të Tiranës i cili u shërbente afërsisht 600.000 pasagjerëve në vit dhe vitin e kaluar numri i pasagjerëve në TIA mbërriti në 1.8 milion. “Një rritje e tillë nuk nënkupton vetëm shifrat tona; por zhvillimin e vendit e cila është gjëja më e rëndësishme për të gjithë ne”, u shpreh Drejtori i Përgjithshëm Ekzekutiv i TIA-s, Z. Rolf Castro-Vasquez.

Tirana International Airport SHPK ka tre aksionerë—AviAlliance GmbH, DEG Deutsche In-vestitions- und Entwicklungsgesellschaft si dhe Albanian-American Enterprise Fund. Financimi i programit të investimit prej 70 milion Euro u krye nga Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim si huadhënës kryesor i mbështetur nga Intesa SanPaolo, Alpha Bank dhe DEG.

“Me fillimin e operimit si kompani menaxhuese e Tirana International Airport në vitin 2005, TIA ka vendosur standarde të reja në transportin ajror në Shqipëri përsa i përket si cilësisë së shërbimeve ashtu edhe frekuencës së përdorimit të Aeroportit”, shtoi Z. Castro-Vasquez.

Në ceremoni do të jenë të ftuar përfaqësuesit më të lartë të Aeroportit, Qeverisë, partnerët e TIA-s, shoqëritë ajrore dhe klientët.
 
   
 
 
 
 
Koha tani!
11°
Të drejtat e pasagjerëve
Shkarko ne formatin PDF!
 
 
Galeria
Click here!
Promocionet tona!
 
 
Lajmet e fundit
29 Nëntor 2019
TIA dhuron 1 milion euro për të prekurit nga tërmeti në Shqipëri
Tiranë, 29 Nëntor 2019 - Aeroporti Ndërkombëtar i ...
Lexo më shumë!
28 Nëntor 2019
EasyJet vjen për herë të parë në TIA me dy fluturime direkte: Milano dhe Gjenevë
EasyJet, gjiganti britanik i fluturimeve me kosto të ulët vj...
Lexo më shumë!
1 Tetor 2019
Air Albania: Nisin fluturimet e reja drejt Romës, Milanos dhe Bolonjës
Tiranë, 1 Tetor 2019 – Kompania ajrore Air Albania filloi t...
Lexo më shumë!
   
 
   
Copyright © Tirana International Airport 2014
Created by IMPULS
Të gjitha të drejtat e rezervuara.