Home Autorësia Njoftim ligjor Kontakt English
 
 
 
Informacion mbi kompaninë
Kontakti me shtypin
Njoftime për shtyp
Materiale informuese
Menaxhimi
Këshilli Administrativ
Profili i kompanisë
Fakte dhe shifra
Përgjegjësi sociale
Historia e Aeroportit
Ndërtimi
Vende Pune
Informacion Tenderi
Evente
Galeri fotosh
 
TIA publikon Buletinin e Njëmbëdhjetë Mjedisor dhe Social

NJË VËSHTRIM MBI PROGRAMET MJEDISORE NË TIA

Gjatë 2017, Tirana International Airport SHPK (TIA) ka rishikuar Politikën Mjedisore duke rikonfirmuar se “Veprimtaria jonë orientohet nga integrimi i principeve të qëndrueshme në vendimarrje dhe në proçeset tona të biznesit duke ndërmarrë masa për ruajtjen e burimeve natyrore, energjisë dhe mbrojtjen e ekosistemeve me qëllim maksimalizimin e përfitimeve sociale, ekonomike dhe mjedisore nga rritja e vazhdueshme e aeroportit.”

 TIA, duke vlerësuar rëndësinë e ruajtjes dhe përmirësimit të cilësisë së mjedisit në rrethinat e saj, Shqipëri dhe më gjerë ka vazhduar me zbatimin e programeve të saj mjedisore në menaxhimin e burimeve natyrore duke përfshirë përdorimin e energjisë, menaxhimin e integruar të mbetjeve dhe ndërgjegjësimin mjedisor.

 Si pjesë e përgjigjes së industrisë evropiane të aeroporteve ndaj sfidës së ndryshimit klimatik dhe në njohje të përpjekjeve të saj për të menaxhuar optimizimin e energjisë së përdorur dhe zvogëluar emetimet e karbonit CO2, TIA është akredituar me sukses për të tretin vit rradhazi për Nivelin II të Reduktimit të lëshuar nga Këshilli Ndërkombëtar i Aeroporteve per Europën.

 Vitin që shkoi TIA  ka  përdorur pesë përqind më pak energji se në vitin 2011, ndërsa në të njëjtën kohë u ka  shërbyer një numri 20 përqind më të lartë pasagjerësh.

 TIA, duke inkurajuar përdorimin e praktikave të përgjegjshme mjedisore nga punonjesit e saj, partnerët e biznesit dhe komunitetin ka vazhduar  zbatimin e programit Ripërdor-Redukto-Riciklo nëpërmjet konceptit të ndarjes së mbetjeve në burim, me qëllim për të optimizuar riciklimin dhe zvogëluar ndikimin në mjedis.

 Në këtë kuadër është përmirësuar infrastruktura e grumbullimit dhe dokumentimi i inventarit të mbetjeve, ështe hartuar një plan i ri për menaxhimin mjedisor të impiatit të trajtimit te ujrave të ndotura, ndërsa janë ndërmarrë aktivitete të rritjes së ndërgjegjësimit dhe udhëzime për qiramarrësit dhe palët e treta.

 Gjithashtu, TIA dhe nënkontraktorët e saj vazhdojnë grumbullimin e mbetjeve të ngurta dhe aktivitete të tjera me shkollen 9-vjeçare Rexhe Deliu në Rinas. Javen e kaluar, ata mbështetën aktivitetin e nxënësve në kuadër të iniciativës "Të pastrojmë Shqiëpërinë”.

 Performanca mjedisore e TIA-s ku përfshihen objektivat, programet, rezultate monitorimi dhe arritjet vazhdojnë të publikohen në në Buletinin e sa Mjedisor e Social, tashmë në botimin e tij të 11-të.

 

 

 

Zona e shkarkimeve:
EnvironmentalPolicy_12.10.2017.Alb
ACACertificateEurope_2017_REDUCTIONTIRANA
EnvironmentandSocialBuletin2017
 
   
 
 
 
 
Koha tani!
10°
Të drejtat e pasagjerëve
Shkarko ne formatin PDF!
 
 
Galeria
Click here!
Promocionet tona!
 
 
Lajmet e fundit
29 Nëntor 2019
TIA dhuron 1 milion euro për të prekurit nga tërmeti në Shqipëri
Tiranë, 29 Nëntor 2019 - Aeroporti Ndërkombëtar i ...
Lexo më shumë!
28 Nëntor 2019
EasyJet vjen për herë të parë në TIA me dy fluturime direkte: Milano dhe Gjenevë
EasyJet, gjiganti britanik i fluturimeve me kosto të ulët vj...
Lexo më shumë!
1 Tetor 2019
Air Albania: Nisin fluturimet e reja drejt Romës, Milanos dhe Bolonjës
Tiranë, 1 Tetor 2019 – Kompania ajrore Air Albania filloi t...
Lexo më shumë!
   
 
   
Copyright © Tirana International Airport 2014
Created by IMPULS
Të gjitha të drejtat e rezervuara.