Home Autorësia Njoftim ligjor Kontakt English
 
 
 
Informacion mbi kompaninë
Kontakti me shtypin
Njoftime për shtyp
Materiale informuese
Menaxhimi
Këshilli Administrativ
Profili i kompanisë
Fakte dhe shifra
Përgjegjësi sociale
Historia e Aeroportit
Ndërtimi
Vende Pune
Informacion Tenderi
Evente
Galeri fotosh
 
Ushtrimi i Planit te Emergjencës së Tirana International Airport
Ditën e martë më 14 nëntor 2017, në orën 13:00, strukturat përgjegjëse të Departamentit të Zjarrfikëses dhe Shpëtimit, Njësia e Ndihmës së Shpejtë si dhe stafi i Tirana International Airport (TIA) u vunë në provë me anë të një ushtrimi emergjence të simuluar. Simulimi përfshinte një rast emergjence i cili lindi gjatë furnizimit me karburant të një avioni nga i cili rezultoi të kishte një rrjedhje të një sasie të madhe karburanti.

Qëllimi i këtij ushtrimi ishte paraqitja e një situate reale dhe sfiduese në të cilën personeli i aeroportit si dhe zjarrfikësit mund të zhvillonin sigurinë dhe aftësinë në përballjen me zjarrin.

Nëpërmjet këtij ushtrimi, shërbimet e lartpërmendura të Aeroportit iu nënshtruan procedurave të rrepta dhe të gjitha njësitë u përgjigjën në mënyrën më të mirë.

“Duke kryer këtë ushtrim, TIA siguron që të gjitha palët e përfshira të jenë të përgatitura si dhe t’i përgjigjen në mënyrën e duhur një emergjence apo incidenti të tillë. TIA ka një shkallë të lartë përgjegjësie dhe duke zhvilluar aftësinë tonë për t’u përballur me emergjenca të tilla, ne kontribuojmë në sigurinë në mënyrën më të mirë që mundemi”, u shpreh Dr Rolf Castro-Vasquez, Drejtor i Përgjtihshëm Ekzekutiv i TIA-s.

Kërkesa për të zhvilluar një ushtrim të tillë një herë në dy vite, i mundëson TIA-s të demonstrojë se, në rast të një emergjence që nuk ka probabilitet të ndodhë, të gjitha njësitë e saj do të reagojnë menjëherë dhe në formën e duhur. Agjencitë të cilat kanë marrë pjesë kanë simuluar detyrat që ato duhet të ushtrojnë në Programin e Emergjencës së Aeroportit.

Zyrtarë nga Autoriteti i Aviacionit Civil Shqiptar si dhe autoritete vendase ishin gjithashtu të pranishëm në ushtrim së bashku me pjesëmarrësit nga Departamenti i Zjarrfikëses dhe Shpëtimit, Kryqi i Kuq dhe Stafi i Aeroportit.
 
   
 
 
 
 
Koha tani!
10°
Të drejtat e pasagjerëve
Shkarko ne formatin PDF!
 
 
Galeria
Click here!
Promocionet tona!
 
 
Lajmet e fundit
29 Nëntor 2019
TIA dhuron 1 milion euro për të prekurit nga tërmeti në Shqipëri
Tiranë, 29 Nëntor 2019 - Aeroporti Ndërkombëtar i ...
Lexo më shumë!
28 Nëntor 2019
EasyJet vjen për herë të parë në TIA me dy fluturime direkte: Milano dhe Gjenevë
EasyJet, gjiganti britanik i fluturimeve me kosto të ulët vj...
Lexo më shumë!
1 Tetor 2019
Air Albania: Nisin fluturimet e reja drejt Romës, Milanos dhe Bolonjës
Tiranë, 1 Tetor 2019 – Kompania ajrore Air Albania filloi t...
Lexo më shumë!
   
 
   
Copyright © Tirana International Airport 2014
Created by IMPULS
Të gjitha të drejtat e rezervuara.